Собирачи на пепел

None

 • Title: Собирачи на пепел
 • Author: Давор Стојановски
 • ISBN: null
 • Page: 245
 • Format: None
 • None

  • [PDF] Download Á Собирачи на пепел | by ✓ Давор Стојановски
   245 Давор Стојановски
  • thumbnail Title: [PDF] Download Á Собирачи на пепел | by ✓ Давор Стојановски
   Posted by:Давор Стојановски
   Published :2019-05-14T19:05:23+00:00

  About "Давор Стојановски"

  1. Давор Стојановски

   1987 , , 2011 , 2013 , , 2016 .

  494 thoughts on “Собирачи на пепел”

  1. Одлична книга. Многу ми се допадна меланхоличната нишка која провејува низ целата книга.


  2. Книгава е како пролетно ветре кое нежно дува. Книга која го потврдува брзото минување на времето, книга која нè потсетува дека ќе имаме денови во кои ќе следат многу непознати случувања. Книга која не потсетува да бидеме попретпазливи на деталите и свесни за сите фази од жи [...]


  3. Ја сум многу скептична за мкд автори но оваа книга пријатно ме изненади. Ова е книга со лесен, ненаметлив стил во изразот и протагонист којшто ја претставува модерната отуѓеност на младиот човек денес, неговите сомнежи, стравови и летаргичниот тек на настаните кои изобилув [...]


  4. Какво комбо од карактеристики на еден протагонист - егзистенционален нихилист. Одличен роман, спонтан, ненаметлив стил со крај кој ве остава сами да размозгате како и за ликот, така и за лично вашите пропуштени шанси.


  5. Роман каков што не сум сретнал до сега кај нас. Македонскиот Улис. Убав!


  6. Tolku mi ja falele knigava sto na kraj me razocara. Avtorot gi opisuva svoite melanholicni custva, domot i slicno, no stilot na pisuvanje ne uspeva potpolno da go dolovi toa custvo. Sepak mi e milo sto ja procitav, sakam da poddrzuvam poveke makedonski avtori.


  7. Книгата има интересна постава и навистина солидна премиса. За жал, таа претставува уште еден додаток на купот македонска полувредна книжевност: секако подобра од она што ни беше располагање по деведесеттите, но километри зад домашната книжевност пери Југословенскиот пер [...]


  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *